Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

bio
Hubert Groen heeft na afronding van zijn studie biologie talrijke innovatieve IT-projecten in de zorg en welzijn geleid. Daarnaast heeft hij brede bestuurlijke ervaring opgedaan als adjunct-directeur, lid van de Raad van Bestuur van IVZ en als sportcoach. In de genoemde werkzaamheden is hij geconfronteerd met de vaak tegenstrijdige belangen die aanwezig zijn bij zowel de uitvoering binnen projecten als ook bij het leiden van organisaties. Bij het overbruggen van deze belangen kon Hubert zijn analyserende, creatieve en verbindende kwaliteiten goed kwijt. Daarbij is hij in staat goed te switchen tussen strategisch, tactisch en operationeel denken.  

Zijn passie en drive in het leven is echter altijd de mens geweest. Wat beweegt hen, wat maakt dat ze doen wat ze doen? En hoe maak ik al die mensen met hun verschillende achtergronden en vaardigheden tot een goed functionerend team of organisatie waarin alle vaardigheden en kwaliteiten hun plaats kunnen hebben?

Het vinden van de antwoorden op deze vragen en het omzetten van deze antwoorden in concrete activiteiten kenmerken zijn carrière in belangrijke mate. Deze passie heeft zich uiteindelijk vertaald naar een carrière switch die concreet vorm kreeg door het volgen van een opleiding voor ‘Coaching en Counseling’ aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie die hij in 2010 succesvol heeft afgerond. Vervolgens is hij het coachingsbedrijf Greenshores gestart om verder vorm te geven aan zijn passie voor menswerk. In zijn coachingspraktijk tracht hij mensen via zelfinzicht en zelfbewustzijn te begeleiden in de richting van meer autonomie en keuzevrijheid (De Kracht van Kiezen). 

In zijn werk als coach maakt hij gebruik van zijn brede ervaring in leidinggevende functies en zijn brede interesse en kennis van wat de mens beweegt. Zijn coachingsstijl wordt gekenmerkt door humor,  een groot empatisch vermogen en af en toe een beetje provocatie.